Leather Shop Belev: Повеќе од 75 години традиција, сега и онлајн!

Од неодамна, дел од Grouper Shopping Mall стана и Leather Shop Belev од Охрид. По тој повод, направивме краток разговор со Елена Белева, која ни откри неколку интересни детали за овој уникатен бренд и бизнис! Займ онлайн на карту.

Нешто за почетоците на Leather Shop Belev?

Сè започна во далечната 1946 година, Милан и Ѓорѓи, двајца браќа од Охрид, по изучување на опинчарскиот занает во Заечар – соседна Србија, се враќаат назад и отвараат дуќан во старата охридска чаршија. Тие неуморно работат и го развиваат овој занает за подоцна да ги наследат неговите деца.  Овој бизнис за рачна изработка на кожени производи опстојува на пазарот во континуитет веќе 75 години!

Традиција која трае повеќе од 75 години!

Што е она кое ги прави вашите креации уникатни?

Пред сè, тоа е традиционалниот начин на изработка, предаден од генерација на генерација. Нашите финални производи се навистина уникатни ракотворби изработени исклучиво од рачно одбрана, најквалитетна природна кожа. Вложениот труд и долгогодишно искуство на големите мајстори придонесуваат нашите производи да бидат уникатни и препознатливи.

Каде го гледате брендот за 10 години од сега?

Сметаме дека со напорна работа ќе постигнеме уште поголем напредок. Штотуку влеговме на пазарот со е-трговија преку нашата онлајн продавница во Grouper Shopping Mall, што за нас е едно ново поглавје во водењето бизнис. Се надеваме дека за 10 години од сега, онлајн продажбите ќе имаат многу позначаен удел во целокупната продажба.

Фамилијарен бизнис кој го одржуваат повеќе генерации

Кои се ваши омилени и најбарани модели на пазарот?

Од широкиот асортиман на производи, можеме слободно да кажеме дека чевлите и чантите се наши најбарани и најпродавани производи. Изработени рачно во така наречен ‘сарачки стил’ ретко кој може да ги занемари во нашиот дуќан.

Тимот на Grouper

Тимот на Grouper

Тимот на Grouper