Победници од Фото Натпреварот #СкопјеГурман

Драги Групери, и дојде крајот и на најголемата гурманска акција Недела на Храна #СкопјеГурман. Кој купи купи, кој проба проба, кој не – има цела година да држи диета до следната кампања, зошто на пример некои од нас сериозно “удривме” на ненаситна дегустација на пици, бургери, суши, десерти 🙂 ама сега сме најадени и среќни и нема ништо подобро од тоа чувство.

Покрај вкусното мени, деликатесите во над 60 ресторани, 15 000 продадени купони, акцијата купи 4 добиј 5, фото натпреварот, заедно ги изгласавме и најдобрите локали во неколку категории. Сега е време да ги прогласиме победниците на Фото Натпреварот #СкопјеГурман #delimanomk кој одеше на Facebook и на Instagram, како последна станица од оваа вкусна приказна.  (Победниците од лани ТУКА)

Во фото натпреварот учествуваа над 300 фотографии кои беа споделени на Facebook и на Instagram со хаштагот #СкопјеГурман. Одбрани победници беа поделени во две групи и тоа:

 • 5 победници, рангирани според бројот на лајкови на фотографиите
 • 5 победници за најдобри фотки избрани од Grouper жирито

Мораме да спомнеме дека иако најадени со гурмански зделки, додека ги гледавме гурманските фотографии повторно ни растеше апетитот (#alwayshungry) Тешка гурманска одлука имаше жирито, среќа што беа само 5 фотографии на тој начин, а за останатите ни помогна публиката со своите лајкови. Да скокнеме на победниците ако не? 🙂

And the winners are…(*drums*)….

Добитници на подароци delimano според број на лајкови:

 1. coach.voicelove со 506 ❤, добитник на Nutribullet 600, фото тука
 2. _danielle_mkd_ со 251 ❤, добитник на Astoria рачен блендер, фото тука
 3. panzov_19 со 246 ❤, добитник на Delicia Grill Тава, фото тука
 4. janeva  со 199 ❤, добитник на Книга Мои Рецептифото тука
 5. fsimja со 159 ❤, добитник на Книга Мои Рецептифото тука

Добитници на подароци delimano одбрани од жири:

+ Изненадување! Бидејќи неможевме да се одлучиме решивме наместо на 5 од жири, да им подариме на 7 гурмани!

 1. ema_tm, добитник на Astoria рачен блендер, фото тука
 2. ikaralieva, добитник на Delicia Grill Тава, фото тука
 3. merishesho, добитник на Книга Мои Рецептифото тука
 4. abuloska, добитник на Книга Мои Рецептифото тукa
 5. denkazdenka, добитник на Книга Мои Рецептифото тука
 6. _iskraj_, добитник на Книга Мои Рецептифото тукa
 7. tiki_3090 добитник на Книга Мои Рецептифото тука

Честитки до добитниците, ви благодариме на вас и на сите останати кои учествувате во најголемата гурманска кампања Недела на Храна #СкопјеГурман, и ги споделивте Вашите гурмански искуства и ги доловивте вкусните специјалитети низ Вашето око, камера и телефони!

Ве сака вашиот Grouper!

xoxo

Iva Trembelieva

Iva Trembelieva

Оперативен директор