Велигденска тимска активност – “Нацртај си го колегата на јајце”

Нашиот тимски дух, желба за дружење и креативни активности се секогаш на ниво, а денес по повод Велигден споделуваме со вас една идеја која можете да си ја направите со друштво, по дома или со колегите на работа (како ние). Ние супер се забавувавме и плус сега си го имаме цел Grouper тим на јајца да ни ги чува канцелариите за празниците.

Значи оди вака:

  1. Ги пишувате/принтате сите колеги на лифчиња
  2. Ги ставате лифчињата во сад и секој од тимот влече да види кој колега му се паднал (сите си ја чуваат информацијата за себе т.е не ја споделуваат со другите)
  3. Варите јајца и ги оставате да се оладат 🙂
  4. Се снабдувате со реквизити: фолмастери, волна за имитација на коса и разни стикерчиња и секако обавезно лепак (ако сте профи како нас ќе си земете пиштолче со силиконски лепак ако не било кој друг лепак би требало да заврши работа)
  5. Се собирате цел тим и секој си го прави својот колега на јајце.
  6. Секое направено јајце се реди на посебно место и чека да се собере цел тим за сликањето т.е фотосесијата.
  7. Се собирате цел тим и погодувате кое јајце е кој колега, се смеете и завршувате со сликање (еден по еден од истиот агол јер ние имаме фотограф што веќе го нашол најдобриот па ние другите следиме)

P.S. Помеѓу чекор 6 и 7 додека сите го прават своето јајце им ѕиркате на сите и пробувате да се најдете сами.

Среќни празници! Бидете среќни, позитивни и фини и не заборавајте дека ве сакаме.

Велигденски поздрав од нашиот креативен екипаж

Iva Trembelieva

Iva Trembelieva

Оперативен директор